تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال ایران و تایلند در فینال جام ملت‌های آسیا | گام آخر راهیابی فصیحی به لیگ الماس پیشنهاد ۸۰ میلیاردی استقلال به یاسین سلمانی! مدال طلای تیراندازی جهان بر گردن یک مشهدی + ویدئو با مقصران حادثه استخر هاشمی‌نژاد برخورد می‌کنیم مهدی قایدی به استقلال برنمی‌گردد| حضور در اروپا صحت ندارد پرسپولیس ناراضی از سازمان لیگ تردید پرسپولیسی‌ها برای جذب قلی‌زاده استقلالی سابق پرسپولیسی نمی‌شود وام‌های باشگاه، پرسپولیس را زیان‌ده کرد تغییرات مدیریتی در پرسپولیس منتفی شد فینال را قبل از فینال بردیم| یک ایران منتظر قهرمانی فوتسال به دین اسلام خوش آمدی آقای مورایس کارمندان و تیم های پایه پرسپولیس منتظر پول سورپرایز مورایس برای هواداران سپاهان: مسلمان شدم! عبدالکریم گلر پرسپولیس را راهی بیمارستان کرد بیرانوند دوشنبه تصمیم می گیرد احتمال حضور گل محمدی مقابل استقلال ویدیو ضربات پنالتی بازی پرسپولیس و آلومینیوم در جام حذفی(۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) نتیجه بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک در جام حذفی+ ویدیو گل‌ها| جذاب ترین بازی فصل! سپاهان منتظر اوکی نویدکیا
سرخط خبرها

همه چیز درباره کاپ جام جهانی | تاریخچه، وزن و جنس

  • کد خبر: ۱۴۰۶۸۵
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰
همه چیز درباره کاپ جام جهانی | تاریخچه، وزن و جنس
جام فعلی به صورت امانی به کشور‌های قهرمان داده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مسابقات جام جهانی فوتبال در ابتدا در سال ۱۹۳۰ میلادی آغاز شد. اولین دیدار مسابقات جام جهانی فوتبال در جهان، بین دو تیم ملی انگلستان و اسکاتلند در سال ۱۸۷۲ میلادی انجام گرفت، اما در آن سال‌ها فوتبال خارج از انگلستان بعد زیادی نداشت.

جام «ژول ریمه»

پیش از شروع اولین دوره جام جهانی، کشور‌های عضو فیفا به رهبری ژول ریمه، رئیس فیفا تصمیم گرفتند که جامی به عنوان یادبود تهیه و به قهرمان اهدا کنند.جامی که به برنده این رقابت‌ها اهدا می‌شد را یک مجسمه ساز فرانسوی بنام «آلبل لافلور» Abel Lafleur ساخت. این جام بنام جام «ژول ریمه» Jules Rimet Trophy شهرت داشت.

«آبل لافلور» فرانسوی مجسمه‌ای به ارتفاع ۱۲ اینچ و وزن ۸ پوند (۳/۴۸۰ کیلوگرم) از طلای جامد ساخت و طبق توافق اعضای فیفا تصمیم گرفته شد، هر تیمی که سه بار فاتح آن شود، مالک همیشگی جام شود.

تا سال ۱۹۵۶ این جام طلایی عنوان خاصی نداشت، اما در این سال در مراسم تجلیل از ژول ریمه به پاس زحمات و خدمات این پدر فوتبال جهان، جام را به نام وی خواندند و از این تاریخ جام «ژول ریمه» نام گرفت.

اروگوئه در سال‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰، ایتالیا در سال‌های ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸ قهرمان جام جهانی شدند، ولی برزیل که دو بار پیاپی در سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ قهرمان جهان شده بود در سال ۱۹۷۰ میلادی، برای سومین بار قهرمان جام شد و طبق قوانین آن روز‌های فیفا، جام را برای همیشه نزد خود نگاه داشت. گرچه در خبر‌ها ادعا شده که این "یادبود ژول ریمه" در ۱۹۸۳ میلادی دزیده شد و تا به حال هرگز پیدا نشده است.

مشخصات جام فعلی

با پایان گرفتن افسانه جام ژول ریمه، مقامات فدراسیون جهانی فوتبال فیفا تصمیم گرفتند که جام دیگری را جایگزین آن کنند. درسال ۱۹۷۱ میلادی برای جام جدید ۵۳ طرح به فیفا ارائه شد در تاریخ ۵ آوریل ۱۹۷۱، طرح «سیلویو گازاینگا» طراح ایتالیایی مورد تایید مقامات فیفا قرار گرفت و کارگاه طلاسازی به نام «برتونی» با دریافت یک میلیون فرانک سوئیس، مجسمه‌ای از طلا خالص ساخت. این جام ارتفاعی برابر با ۳٥ سانتیمتر دارد و ۶.۱۷۵ کیلوگرم وزن دارد و از ۴.۹ کیلوگرم طلای خالص و ۱۸ عیار و دو لایه از سنگ ارزشمند مالاکیت (سنگ مرمر سبز) ساخته شده است.

مالک جام جهانی

طبق مقررات فیفا، این جام در پایان هر دوره نزد کشور قهرمان به امانت خواهد بود، هیچ تیم فوتبالی برای همیشه مالک این جایزه ارزشمند نخواهد بود، زیرا فیفا این جایزه را در دوره‌های مختلف جام جهانی فوتبال از تیم قهرمان پیشین به قهرمان جدید انتقال می‌دهد و تنها چیزی که از قهرمانی نزد تیم‌های فوتبال باقی می‌ماند مدال‌های طلا و دیگ جوایز جانبی مانند کفش طلایی در نزد قهرمان هر دوره باقی می‌ماند.
نام هر کشور برنده فینال هر دوره یعنی تیم قهرمان بر جام جهانی فیفا حک خواهد شد و از این جام تا سال ۲۰۳۸ میلادی یعنی وقتی که جام از نام تیم‌های فاتح پر شود، استفاده خواهد شد.

آرژانتین، آلمان و برزیل تاکنون هر یک دو بار فاتح این جام دومی شده اند. ولی اینار حتی فتح سه باره آن باعث نگهداری همیشگی آن نمی‌شود، زیرا در مورد جام جدید چنین قانون وضع نشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->